Danny, architect van Track 9a

30 juni 2019

Even voorstellen

Mijn naam is Danny van Kessel (1986). Na mijn afstuderen in de richting architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven heb ik voor diverse architecten gewerkt.

In 2011 mocht ik meewerken aan het ontwerp en de bouw van een kleine, groene tuinstudio in Amsterdam. Ik kwam erachter dat ik samen met de juiste, gepassioneerde personen, een stuk meer uit mezelf haal.

Die uitzonderlijke samenwerking met Gerald Lindner en Peter Heideman heeft ons doen besluiten in 2012 het bureau cc-studio op te richten. cc-studio is een Amsterdams architectuurbureau.

We ontwerpen samen met gepassioneerde mensen innovatieve en gezonde projecten waarbij we heel bewust met de ecologische context omgaan.
Track 9A van MO-Town is daar een mooi voorbeeld van, waar we als bureau trots op zijn.

Waarin zien we je signatuur terug in track 9a

Groen en buitenruimte. Groen speelt een belangrijke rol op deze plek in Sloterdijk, zowel ecologisch als op menselijk niveau.
Het groen van Track 9A werkt als verbindend element tussen het Westerpark en de Brettenzone. Onderzoek heeft bewezen dat planten een positief effect hebben op je gezondheid en geluksgevoel.

Wonen in het groen met een fijne buitenruimte is zeker niet voor iedereen in Amsterdam weggelegd. Het was best een uitdaging die royale, groene buitenruimtes in het ontwerp te verwerken binnen de complexe bouwopgave en het krappe budget.

Het geeft mij daarom een extra fijn gevoel dat het gelukt is om alle MO-ers een groen plekje met een mooi eigen terras in Amsterdam te geven.

Wat is de meerwaarde van MO/samenwerking met MO*ers?

Het mooiste voordeel van een MO project is dat je je eigen woning mag ontwerpen. Daarnaast beslis je ook mee aan hoe het gebouw eruit komt te zien waar je woning deel van uit maakt. Je bepaalt dus zelf, samen met je toekomstige buren, hoe je uiteindelijk komt te wonen.

Samen je eigen woning ontwikkelen betekent ook samen ondernemen. Als je dat helemaal alleen moet doen is dat best spannend en soms erg lastig. We hebben als bureau veel ervaring met projecten waarbij de particulier het helemaal zelf moet doen (CPO en PO). We zien regelmatig dat deze projecten daarom langer duren en dat er veel risico bij de bewoner ligt. Bij een MO project neemt de ontwikkelaar dit risico en zorgt die er ook voor dat de vaart in het project blijft. De kans van slagen wordt hierdoor veel groter en het comfort voor de bewoner hoger.

Wat is je favo Motown liedje?

‘I heard it through the grapevine’ van Marvin Gaye.