Projectinfo

MO*town, een nieuwe woonomgeving in hartje Sloterdijk

In het centrum van Sloterdijk komt MO*town. Een nieuw stukje Amsterdam waar je als bewoner je eigen stempel op kan drukken. Groen, duurzaam en veel ruimte voor initiatief: dat is MO*town.

Samen met je toekomstige buren MO*town vorm geven

In MO*town komen drie gebouwen, waarvan twee gebouwen worden ontwikkeld met de toekomstige bewoners: track 6 en 9a.

MO staat voor mede-opdrachtgeverschap: een bijzonder proces waarbij je als toekomstige bewoner de expert bent over hoe jij wilt wonen. En het stopt niet bij je eigen huis. Ook denk je mee over onder andere de gevel en de collectieve ruimtes.
Daarbij heb je wel de lusten en niet de lasten: alle lastige dingen, zoals het managen van het bouwproces en de kosten, doet de ontwikkelaar.

De eerste mede-opdrachtgevers zijn nu al een echte community: alle expertise wordt ingezet.
Zo hebben we een jurist, psycholoog, marketeer, presentatrice, een expert op het gebied van klimmatadaptatie, architecten, noem maar op. En ieder draagt zijn eigen knowhow bij om samen een mooie plek te maken.

Als MO-er stap je in een lopend proces, wanneer jij wilt.

Hoe eerder je instapt, hoe meer zeggenschap je hebt het over de keuzes die nog niet gemaakt zijn. Omdat je in een heel vroeg stadium al betrokken bent, is het ontwerp en daarmee de bouwkosten nog niet helemaal vastgeklikt.

De woonoppervlaktes kunnen in de marges nog wijzigen, de bouwkosten kunnen nog fluctueren. Het ontwerp is nog niet helemaal vastgepind. Alle kosten worden open en transparant inzichtelijk gemaakt en samen met de mede-opdrachtgevers draai je aan de knoppen.
En zien we nog bezuinigingen of hebben we de in V.O.N. opgenomen post onvoorzien niet nodig? Deze meevallers komen volledig toe aan de mede-opdrachtgevers.

De mede-opdrachtgevers worden begeleid door de procesbegeleiders Maarten Coumans en Britta Langedijk. Zij behartigen de belangen van de vereniging van mede-opdrachtgevers en ontzorgen jullie.

“Samenwerking verbroedert.

We zijn nu al een enthousiaste groep mensen met eenzelfde doel: een fijne plek realiseren waar we ons thuis voelen!”

Wil je je aansluiten als mede-opdrachtgever?

Stuur dan een mail aan Yffi van den Berg (yffi.vandenberg@eracontour.nl), zij neemt dan op korte termijn contact op.

Wel MO*town, maar geen mede-opdrachtgeverschap?

Er is ook nog track 8. Ook onderdeel van MO*town: hier koop je in een verbazend mooi gebouw. Jouw nieuwe woning in dit blok is al ontworpen en ontwikkeld door de architect en projectontwikkelaar.

Dus wel onderdeel van MO*town, maar zonder de inbreng die je als MO*er bij track 6 en 9a wel hebt.

In dit gebouw staat ontmoeten centraal: via een bijzondere route – noem het de verhoogde straten – bereik je je woning. Je ziet elkaar, zegt gedag en kent elkaar, zoals in een wijkje. En dat midden in Sloterdijk Centrum.