Wat is mede-opdrachtgeverschap (MO)?

Mede-opdrachtgeverschap is samen met je nieuwe buren je eigen plekje maken.

Invloed op hoe jij woont: voor én achter de voordeur

Als mede-opdrachtgever (MO*er) denk je mee over jouw individuele woonwensen. Maar ook over de collectieve zaken die de groep MO*ers belangrijk vindt, zoals de entree en gezamenlijke ruimtes.

Je bedenkt samen met ons en de andere toekomstige bewoners hoe jij wilt wonen: hoe groot je woning wordt, welke vorm je woning heeft en hoe de indeling is. Dat bepaal je dus allemaal zelf.

Maar MO stopt niet bij je eigen huis: je hebt ook veel invloed op hoe het gebouw eruit komt te zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevel en de hoofdentree.

Daarnaast beslis je samen met de andere MO*ers over of en hoe je collectieve ruimtes invult. Een extra ruimte voor feestjes of besprekingen? Extra grote balkons? Duurzaam en veel groen? Alles is bespreekbaar en de toekomstige bewoners krijgen hierover dan ook veel zeggenschap.

In totaal worden twee van de drie MO*town gebouwen in mede-opdrachtgeverschap gemaakt, met de namen track 6 en 9a.

Veel rompslomp wordt uit handen genomen

Ontwikkelaars BPD en ERA Contour zorgen voor de continuïteit van het project, dragen het collectieve risico en nemen veel van de rompslomp uit handen die je normaal bij zelfbouwprojecten zou hebben.

Kortom, wij zorgen ervoor dat het gebouw technisch maakbaar is, dat het voldoet aan alle technische eisen en past binnen het budget zodat jij je volledig kan storten op de leuke dingen.

“Samen bouwen en samenleven.

Ik vind het een prettig idee dat we hier straks wonen met een groep die elkaar goed kent en heeft samengewerkt. Laat MO*town onze MO*buurt worden!”

Wat wordt er van een MO*er verwacht?

Mede-opdrachtgeverschap is een intensief traject en daardoor niet voor iedereen. Je wordt bij alle ins&outs van projectontwikkeling betrokken en dat kost tijd.

De groep MO*ers die al is aangesloten bij MO*town heeft zich verenigd en komen onder begeleiding van twee procesbegeleiders eens per maand samen voor een Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze vergaderingen komen verschillende onderwerpen aan bod waarover op dat moment een beslissing moet worden genomen. Van architectuur tot aan duurzaamheid, alles wordt in de groep besproken en besloten.

Wat is belangrijk als MO*er?

Het allerbelangrijkste is dat je het leuk vindt! Dat je zin hebt om je tanden erin te zetten en er met z’n allen een mooi project van te maken. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om een eigen plek samen met anderen te realiseren.

“Het is echt heel leuk,

om met een groep mensen mee te mogen ontwerpen. Je hebt invloed op het gebouw en je eigen appartement en je kent je buren op een hele andere en persoonlijke manier. Met elkaar ben je aan het pionieren en dat alles bij elkaar maakt MO*town zo bijzonder.”

Nieuwsgierig en wil je meer informatie?

Stuur dan een mail aan Yffi van den Berg (yffi.vandenberg@eracontour.nl) en geef aan dat je geïnteresseerd bent om mede-opdrachtgever te worden.